Obleč sa do zimy

16.Nov 2017, 16:33

Predtým, než začneš čítať tento blog, je nutné si uvedomiť zásadnú vec: pri jazde v chladnom počasí musíš dbať na štýl jazdy. Je nutné jazdiť opatrnejšie, pomalšie, prispôsobiť sa nepriaznivým podmienkam. K tomu musíš, samozrejme, pridať poriadnu výbavu.

Vetruvzdorné, vodeodolné a zateplené. Opakujeme to stále dookola pri všetkých našich zimných produktoch. Je to základ pre pohodlné jazdenie. Vietor je pri jazdení najväčší nepriateľ. Kvalitný materiál ho neprepustí a ochráni telo pred jeho chladnými účinkami. Zateplená vrstva je rovnako dôležitá, ale samostatne neúčinná. Ich kombinácia je preto základom, ktorý potrebuješ mať pri jazdení.

TERMOSCUD

Nie je to najkrajší doplnok na skúter/motorku. Na Slovensku nie sme zvyknutí na zimných jazdcov s plachtou, ale je to najpohodlnejší systém, ktorý je na trhu. Je pripnutý priamo na motorke/skútri, takže ho nemusíme zakaždým dávať dole, nemusíme si dávať špeciálne zateplené nohavice, nepremokne a dokonca ním zakryjeme aj sedadlo, aby naň nenapršalo, ak sa niekde zdržíme. Viac info tu: Tucano Urbano Termoscud.

BUNDA

Ideálnou kúpou je bunda s odnímateľnou podšívkou. Vďaka tomu môžeš vrchnú vetruvzdornú a nepremokavú časť využiť aj na skoršie jesenné alebo jarné jazdenie. Zateplovacia odnímateľná časť je to, čo ťa udrží v teple. Výhodou dnešnej ponuky je aj to, že zimné bundy na jazdenie nerozoznáš od obyčajnej bundy na nosenie (kabát New Ficus, prešívaná bunda Plusmatico, parka Green Park).

RUKAVICE

Doplnok, na ktorom určite nešetri. Či už zvolíš kombináciu chráničov na ruky s tenšími rukavicami, alebo poriadne zateplené rukavice, to je už na tebe. Treba si premyslieť, na aké dlhé cesty tie rukavice potrebuješ. S vyšším rozpočtom prichádza väčší komfort.

ĎAĽŠIE DOPLNKY

Topánky - moto topánky sú prirodzene vyrobené na jazdenie tak, aby odolali nepriaznivým podmienkam. Je to ďalší krok k pohodliu pri jazdení v zime.

Šatka/nákrčník - každý nezahalený centimeter na tele môže spôsobiť veľký diskomfort. Či už šatka, alebo nákrčník Ti pomôžu zahaliť krk a tvár.

Kukla - ďalší variant, ako si ochrániť tvár a krk zároveň.

Mikina - špeciálne sme si obľúbili túto mikinu, ktorá ma na rukávoch spravené dierky na palec. Vďaka nej máš ešte väčšiu istotu, že ti nepodfúkne pod rukávy.

Na záver: neboj sa jazdy v zime, poriadne sa obleč a prispôsob svoj štýl jazdenia. Čakáme ťa u nás v CityRider Bratislava.

Predchádzajúci príspevok Následujúci príspevok