Jazdenie bez oblečenia

16.Aug 2016, 18:49

Je ich strašne veľa. Motorkári a skútristi oblečení v krátkom tričku, kraťasoch a v tom horšom prípade so šľapkami na nohách (aspoň majú prilby na hlavách). Pre mňa to bolo počas prvých mesiacov jazdenia na skútri nepredstaviteľné. Radšej som zo začiatku strpel pohľady typu: ,,a ty si normálny?? Načo ti je v tomto teple kožená bunda?!”. Nemôžem povedať, že som najazdil veľa. Pomaly, ale isto však nadobúdam sebadôveru v jazdení a po čase som si bundu sem-tam zabudol obliecť aj ja. Na tých 500 m do Freshmarketu som to riskol, no nohavice som mal vždy motorkárske.

Tento víkend som sa však rozhodol vyzliecť do civilu úplne. Krátke tričko, krátke nohavice a slip-on topánky. Chcel som si to sám vyskúšať. Dokonca som zhodil aj svoj priezor z prilby. Jedine rukavice ostali tam, kde mali.

Pocity? Nedivím sa, že sa to riderom páči. Nebolo mi teplo, nemusel som so sebou nosiť ťažkú bundu, dokonca mi padlo vhod, keď ma na tvári lepšie prefúklo.

Avšak, po dlhšej jazde som sa začal pýtať: vážne je to pohodlie také pohodlné? Neustály nápor vetra kolenám veľmi nepomohol, čmeliak do krku a iný hmyz do tváre nepotešil a ten idiot, ktorý na mňa z ničoho nič začal vytrubovať, tiež zneistil moje ponímanie o bezpečnej nedeľnej premávke (menej áut, menej nebezpečenstva? asi nie).


Proti gustu žiaden dišputát, každý nech si jazdí v čom chce. Do obchodu a naspäť to risknem bez celej výbavy aj ja, no na dlhšiu jazdu po meste ostanem verný tomu svojmu a nech sa kľudne všetci čudujú, ja som jednoducho #cityrider a mám rád poriadne oblečenie.

Predchádzajúci príspevok Následujúci príspevok