​Prečo nejazdíš v zime?

17.Feb 2020, 09:31

Je zima, šmýka sa, ostatní tiež nejazdia, je skoro tma … a starí rodičia by len hlavou krútili. Jazdiť v zime? A čo ti šije?

Veci sa však menia, s nimi počasie a aj naše možnosti.

Nie je zima,

je iba zle oblečený motorkár. To si predpokladám už počul/a a je to jednoducho pravda. Zimné moto bundy sú vyrábané tak, aby odolali nižším teplotám. Sú zateplené, vetruvzdorné a aj vodeodolné. Kým nevyskúšaš, nevieš.

Oblečenie si môžeš doplniť aj praktickým, vetruvzdorným, vodeodolným a zatepleným Termoscudom od Tucano Urbano.


Šmýka sa?

Áno, najmä, keď sneží a prší. Keď je vlhko, mokro, bolo by vhodné mať aspoň zimné pneu. Ale keďže zasneženú Bratislavu vidíme tak 2x do roka, to platí samozrejme aj pre ďalšie mestá, a väčšinu zimy je jednoducho iba chladno a sucho, stačí znížiť rýchlosť, zvýšiť opatrnosť a predvívať o čosi viac, ako ste zvyknutí.


Chýba partia

Áno, keď nejde Jano, Rišo a ani Miška, načo by si išiel aj ty. Motorku alebo skúter môžeš stále využívať napr. na jazdu do práce, na malé nákupy (načo sa budeš trápiť v zápchach) a keď Ťa uvidia jazdiť ostatní, je šanca, že sa pridajú aj oni.

Tma

Na slnko si síce ešte počkáme, no u nás sú reflexné prvky základom bezpečného oblečenia. Reflexné prvky na bundách, topánkach, ponožkách, rukaviaciach, termoscudoch, jednoducho všade.

Termoscud na veľkú motorku - Gaucho a Gaucho PRO

Termoscudy sa nevýrabajú nielen na skútre, ale aj motorky. Tucano Urbano dlhé roky pracuje na univerzálnych modeloch, ktoré si vieš pripojiť takmer na akúkoľvek motorku. Novinkou na tento rok je Tucano Urbano Gaucho Pro na BMW R1250GS a aj staršie modely R1200GS (od roku 2013). Tento Gaucho ponúka oproti bežnému modelu ľahšie odnímanie počas letnej sezóny. Viac info tu!


Rozmýšľaš nad kúpou termoscudu, no rád by si si ho najprv vyskúšal? Už túto sobotu pre vás chystáme deň jazdy s termoscudom. Viac informácií nájdeš na našom FB.

Predchádzajúci príspevok Následujúci príspevok