Jazdiť alebo nejazdiť?

19.Mar 2020, 10:47

… počas tejto doby?

Ako tak sledujem rôzne skupiny na FB a čítam komentáre, všetci v tom majú jasno. Jedni jazdia, druhí vôbec. Každá strana má svoje pre a proti. Osobne mám pocit, že tých, čo jazdia, je podstatne viac. Včera bolo krásnych 22 stupňov a veľa z vás bolo jednoducho nedočkavých. Rukou som mával častejšie, ako na 1. mája.

Je to ale bezpečné? Odpoveď na túto otázku som našiel vo veľmi dobrom článku od motoride.sk. Ak by som ho mal skrátiť, pri dodržaní základných odporúčaní je jazdenie na motorke bezpečné. Jazdi sám, maximálne s niekym, s kým sa pravidelne stretávaš. Vyhýbaj sa väčším skupinkám. Ochranu tváre a rúk už pravdepodobne máš (kukla alebo buffka, prilba, rukavice). Skús napr. vyhľadať samoobslužné čerpacie stanice.


Napr. čerpacia stanica bez obsluhy v Ladcoch - http://www.peletyladce.sk/predaj-phm-3/

Na klasickej pumpe samozrejme dodržuj pokyny a ochraňuj nielen seba, ale aj zamestnancov čerpacej stanice. Ak sa ti podarilo zohnať antibakteriálny gél, určite si ho vezmi.

Pozor, je začiatok sezóny, treba jazdiť opatrne. Najmä, keď ideš sám. Autá si opäť musia zvykať, že je nás na cestách viac.

Osobne si myslím, že vybehnúť na krátku jazdu, mimo mesto, pokiaľ nie si v povinnej karanténe, vážne nikomu neublíži. Skôr pomôže prevetrať hlavu a ukludniť sa v tejto neľahkej dobe. Takže ak váhaš, či si ísť zajazdiť, kľudne sa obleč, vytiahni svoju mašinu a vybehni odštartovať sezónu (ak si ešte nejazdil).

Dúfam, že sa situácia upokojí a čoskoro nabehneme na klasickú sezónu, plnú zážitkov a jázd s kamarátmi.

Marek CityRider

Predchádzajúci príspevok Následujúci príspevok