Ruksaky Kriega R20 a R25

20.Mar 2020, 14:13

Ruksak musí vydržať. Či už ho nosíš každý deň, alebo ho vytiahneš raz za rok, dobrý ruksak je základom pohodlného jazdenia a cestovania. Posvietil som si na ruksaky od značky Kriega - R20 a R25. Ako obstáli?

Najprv technické parametre:

- obidva ruksaky sú vyrobené z kombinácie nylonu 420D s Rip-stop konštrukciou (tkanina so špeciálnou štruktúrou - vysoká pevnosť) a 1000D Cordura tkaniny (špeciálna poylamidová tkanina odolná voči oderu)

- model R20 je vybavený klasickými vodeodolnými YKK zipsami, R25 používa nadrozmerné YKK zipsy.

- predpríprava na chránič chrbta a Hydrapak (camelbag).

- R20 má objem 20l, R25 má 25l.

- reflexné prvky

- mnohé vedľajšie vrecká

- váha 1150g (R20) a 1400g (R25)

Pri prvom kontakte zistíte, že tieto ruksaky sú pevné, kvalitne vyrobené, vhodné na … čokoľvek. Keď už si vyberám ruksak, tak rátam s tým, že si ho vezmem všade - na jazdenie, do lietadla, na chaty. Pravidelne ho naplním až po samý okraj, až kým nemám pocit, že čoskoro praskne. Každý ruksak mi padne na zem, každý jeden hodím na zem, zaobchádzam s nimi zle. Pri Kriega ruksakoch mám ale pocit, že im to nevadí. Jednoducho to vydržia.

Kriega R25 má Quadloc postroj - ten presmeruje záťaž z ramien na hruď a telo. A je to super pocit. Pri bežných ruksakoch som po celodennom jazdení na ramenách cítil miestami miernu svalovicu. Tento originál kriega postroj však myslí na jazdcov a záťaž, ktorú pri celodennej jazde prežívajú.

Predstavte si 25 litrových fľiaš, alebo 40 pol litrových fliaš. Celkom dosť objemu, že? Kriega samozrejme ponúka aj väčšie, ale aj menšie varianty. Tieto 2 veľkosti mi však prišli také ideálne na každodenné nosenie, prípadne víkendový výlet. Výhodou je, že keď v nich máš akurát notebook, prípadne nejakú maličkosť, ruksaky si vieš stiahnúť, aby neboli zbytočne veľké. Ak by ti objem zrazu nestačil, ale nemáš priestor na motorke, kľudne ich môžeš doplniť US-Drypackmi, ktoré vieš pripojiť k ruksakom a zväčšiť si tak ich objem.

Na záver by som len v skratke zhrnul jednu vec - v Kriega očividne vedia, čo jazdec potrebuje. Ruksak je pevný, odolný, praktický, pohodlný, bezpečný a k tomu prispôsobivý. Jeho vyššia cena sa ti vráti v tom momente, keď zistíš, že ten ruksak budeš stále používať aj po 10-ich rokoch.

Predchádzajúci príspevok Následujúci príspevok