Kam cez víkend?

13.Jul 2016, 16:03

Bolo piatok poobede, slnko svietilo a od rána mnou triaslo, že musím niekam vyraziť. To je jedno kam, hlavne niekde ďalej od bodu Bratislava. Keď som si chystal veci (prilbu, bundu, pršiplášte, ...), kamarát sa ma opýtal, či mi náhodou nie je v tej bunde teplo? V čiernej koženej bunde, keď je 30 stupňov? Samozrejme, že ÁNO. Ale cítim sa v nej bezpečnejšie. Denne vídam skútristov v šľapkách a krátkom oblečení, ale nie som s tým osobne stotožnený, najmä keď plánujem mimomestské jazdy. Pri dlhších cestách vážne nie je vhodné podceňovať jej význam. A dokonca Ti pri vyššej rýchlosti nie je až také teplo, obzvlášť, keď je perforovaná.


Kam teda?

Rovno. Išiel som jednoducho rovno. Starou cestou som išiel iba do Bratislavy a aj to večer, takže som bol zvedavý, čo ma čaká opačným smerom so slnkom za mojím chrbtom. Ako rád píšem, cesty boli typické slovenské, často rovné a nudné, no ja si rád užívam okolie. Potešia aj motorkári, ktorí odzdravia.


Veľmi rád si užívam podobné scenérie, upokojujú ma.

Keď som sa vymotal z Trnavy, uvedomil som si, že v Piešťanoch som ešte nebol a že nie sú už tak ďaleko, tak som pokračoval ďalej. Po Piešťanoch som si povedal, že taká fotka s Trenčianskym hradom by bola vážne super, plus tam poznám dobrú zmrzlináreň.


Cestou do Trenčína som si všimol dlhé rady áut, tak som išiel za nimi. Všetkých som predbehol, až kým som nenarazil na parkovisko, kde bolo celkom dosť motoriek. Žeby motorkárska akcia? :)


Parkovanie pred vchodom vždy poteší.

Nie, nie... motorkárska akcia to teda nebola, ale rozhodne to je akcia, na ktorú sa oplatí ísť jednostopovým vozidlom. Prvotriedne parkovanie pod dohľadom, jednoduchý prístup a všade ťa vítajú s úsmevom. Ako bolo na festivale Pohoda Ti ani nebudem opisovať, stačí, že Ti poviem, že tam idem určite aj budúci rok. Skôr ma zaujímal prístup k motorkárom a či ich všeobecnú výhodu využijem aj tu.


Pár minút a už som na ceste domov. Ostatní museli čakať :).

Výhoda bola najmä pri opúštaní areálu, keď autá čakali cca 1 hodinu a mne sa podarilo areál opustiť za pár minút. Cestou domov ma nečakali žiadne prekvapenia, iba to, že aj keď som išiel výrazne pomalšie, auto, ktoré išlo zarovno so mnou, prišlo do Bratislavy v takmer rovnakom čase. Takže áno, budúci rok Pohoda opätovne na skútri a to odporúčam aj Tebe. Môžeme ísť kľudne spolu.


Marek CityRider

Predchádzajúci príspevok Následujúci príspevok