Sobota a pohoda

13.Jun 2016, 21:26

Mám rád Bratislavu.

Nie je to síce európska metropola, nemá vybudovanú poriadnu infraštruktúru, cesty sú v zlom stave, všade samé billboardy, no aj tak ju mám rád. Vďaka týmto nedostatkom tu je stále priestor na zlepšovanie. Vizuál mesta už pravdepodobne neovplyvníme (aspoň nie najbližšie roky), ale celkový dojem z mesta však ovplyvniť môžeme. Predstavte si najkrajšiu reštauráciu na svete. Načo by nám bola, keď by sa tam ku vám správali ako k odpadu. Načo by nám bola najlepšia kaviareň, keď by vám dali kávu bez úsmevu na tvári. Preto, ak chceme z nášho hlavného mesta vybudovať miesto, z ktorého sa budú ľudia tešiť, musíme v prvom rade zmeniť prístup k sebe samým, k ľuďom.

Jedným z príkladov je Patisserie Joe & Valery. Malé nenápadné miesto na Obchodnej ulici v Bratislave s unikátnym interiérom, príjemnou atmosférou a najmä dobrou náladou personálu. Žiadne tajomstvá - vidíte priamo do kuchyne ako vám pripravujú vaše jedlo. Pohár obyčajnej vody z vodovodu? Nie je problém. Okrem toho som si objednal espresso a Cheeseburger (podľa burgra spoznáš kuchyňu :)).


Jednoduchý a úprimný jedálny lístok

V Bratislave zrazu všetci robia hamburgre, čo je na jednej strane dobré, nakoľko ich mám rád, ale málo z nich sú svojím spôsobom originálne. Chutia rovnako, sem-tam ani nemajú príchuť. Burger od J&V je ale z iného súdka. Mäso šťavnaté, žemľa domáca a celkový dojem pozitívny. V ústach sa mi zmiešavali rôzne príchute, ktoré ma nútili rozmýšlať, čo dobrého mi pripravili. Neostávalo mi nič iné, iba sa usmiať a pochváliť kuchára.



Pri fotení som si ešte neuvedomoval, že o ňom budem písať :)

Celkový dojem?


CityRider odporúča!

Nie som žiadny ,,food critic”, na to som pojedol a uvaril veľmi málo jedla a hlavne, nerád kritizujem. Ale rád napíšem a odporučím, keď sa niekde cítim dobre. A toto je ten prípad. Keď si k tomu pripojím pohodové jazdenie po meste (popri Dunaju, do Mlynskej Doliny, cez Staré Grunty do Karlovky a naspäť do Starého mesta), vznikne mi z toho ideálne sobotné doobedie na skútri. Aj o tomto je CityRider - nielen do práce, nielen do obchodu, ale len tak, zajazdiť si po meste a užiť si pokoj poloprádzneho mesta.


Len tak, po meste. Sem-tam to stačí.

Marek CityRider

#cityrider #iamcityrider

Predchádzajúci príspevok Následujúci príspevok