Gringo vs Gringo S

23.Apr 2017, 17:19

História

Pekne poporiadku. Americká značka Biltwell vznikla v roku 2006 s úmyslom vyrábať náhradné diely na motorku. Vsadili na kvalitu, jednoduchosť a prijateľné ceny, čím sa chceli odlíšiť od ostatných predražených a preplácaných značiek.


Gringo S sa predáva so vstavaným priesvitným priezorom.

V roku 2013 predstavila svetu Gringo - štýlovú retro prilbu vyrobenú z najnovších materiálov. Cieľom bolo aj získanie DOT certifikácie. Neskorší model Gringo S bol len logický upgrade.


Gringo S si môžeš upraviť náhradným farebným alebo chromovým priezorom.

Materiály

Obe prilby sú vyrobené z rovnakých materiálov - vonkajšia škrupina je vyrobená z odolného Akrylonitrilbutadiénstyrénu ( skr. ABS, termoplastický kopolymér). Vnútro prilby je vyplnené upraveným polystyrénom, ktorý absorbuje a zjemňuje náraz. Ručne šitá lycrová podšívka vyplnená penovým materiálom zabezpečuje pohodlie, pre ktoré je Gringo prilba tak známa.


Ktorú si vybrať?

V prvom rade je nutné pripomenúť, že prilby nespĺňajú kritéria ECE 22.05 a prakticky nie je povolené s nimi jazdiť, ale … :) (Pri novinke Lane Splitter však na tento certifikát Biltwell nezabudol).

Z môjho pohľadu je to celkom jednoduchý výber. Keď hľadáš retro prilbu na každodenné jazdenie, dopraj si pohodlie a zaobstaraj si Gringo S, praktický a vstavaný otvárací priezor sa ti hodí najmä v lete.

Ak hľadáš prilbu na víkendové jazdenie po okolí a štýl považujes za dôležitejší, choď do Gringa. Ušetríš, teplo vydržíš a zároveň ponúka možnosť kombinácie s moto-okuliarmi, veľkými bubble a flat priezormi.


Gringo s flat priezorom - každá kombinácia je originálna

Predchádzajúci príspevok Následujúci príspevok