Prilba Nexx X.G100R

05.May 2020, 10:43

Prilba od značky NEXX zo série Garage je v skratke kompromis medzi modernou športovou prilbou a vintage klasikou.

Začnem najprv bežným popisom prilby. Základná škrupina je vyrobená z kompozitu X-Matrix (mix vlákien) - multiaxiálny laminát, 3D organické vlákna, kevlar, aramidové vlákna a karbonové vystuženie. Sú 2 veľkosti škrupín (XS - M a L - XXL), pre maximálne pohodlie. Základný priehľadný priezor je vyrobený z polykarbonátu (PX Lexan) a dodáva sa s jednym Pin-Lockom (fólia proti zahmlievaniu). Podšívka je vyrobená z X.MART Dry - jemná, antialergénna, rýchloschnúca. Podšívka pridáva okrem pocitu pohodlia aj pocit vysokej kvality prevedenia. Podšívku je možné vybrať, oprať, ale aj vystlať prídavnými vypchávkami. Prilba je doplnená krytom na bradu a otváracím prieduchom.

Na rovinu, prilbu porovnávam najmä s prilbami, ktoré máme v ponuke. Úmyslom tejto prilby nie je konkurovať najlepším značkám prilieb, ale ani vintage klasikám. Je to vyslovene produkt, ktorý vypĺňa medzeru medzi týmito prilbami. Ten, kto chce štýlovú prilbu ku svojej klasickej motorke, ale zároveň vyžaduje aj vyššiu mieru komfortu a bezpečia, je na správnej adrese.


Otvárací prieduch (dá sa ovládať aj počasj jazdy) - Double D-ring zapínanie - Odnímateľná krytka brady

Pri výbere veľkosti ti určite pomôže fakt, že prilba je pomerne väčšia ako ostatné značky. Ak si bol pri Biltwell zvyknutý na L, pri NEXX ti stačí velkosť M. Nie je nutné sa báť, ak bude prilba mierne tesná, po čase povolí, ale nie až tak, ako by si čakal. Prilba si takmer po roku drží svoju tesnoť a stále drží pevne a bezpečne.

Pri jazdení je jednoznačne tichšia oproti Biltwell Gringo S alebo DMD Rocket. Tesnenie priezoru je vyrobené presne a väčšia hrúbka prilby napomáha celkovému odhlučneniu. Otvárací prieduch poteší, najmä v lete. V prilbe sa dá vydržať aj pri vyššej teplote, a to aj pri krátkych letných jazdách po meste.


Otvárací priezor sa veľmi jednoducho vymieňa + je možné ho vymeniť za rôzne farby.

Zapínanie Double D-ring je v dnešnej dobe štandardom a je jednoznačne bezpečnejšie. Po pár dňoch si na tento systém veľmi rýchlo zvykneš.

Prilbu NEXX X.G100R som si veľmi obľúbil a doslova sa teším, keď si ju nasadzujem. Vyzerá super, je veľmi pohodlná a dá sa s ňou vydržať aj pri celodennom jazdení. Cenovka od 300€ je veľmi príjemná a zároveň poteší fakt, že je vyrábaná v Portugalsku.


Marek CityRider

Predchádzajúci príspevok Následujúci príspevok