Rides & Bites II - Karpatská jazda

11.Jul 2019, 13:15

Čo by som vám mohol tak napísať o jazde? Stretli sme sa, pokecali, sadli na motorky a vyrazili sme. Do cieľa sme prišli všetci, najazdili sme 195 km, videli sme hory, lesy, zámok, vysielač. V cieli sme si dali kávu…


Nie, nebolo to také obyčajné. Rides&Bites budú vždy zaujímavejšie ako bežné jazdy. Tentokrát za to ďakujeme najmä Black Brew Riders - malokarpatskej komunite jazdcov na motocykloch, ktorí nemajú jazdy bez poriadnej šálky kávy. V tomto si maximálne rozumieme ;-).


A že to bola poriadna káva - priamo od pražiarov Diamonds Roastery, ktorí nám aj najmä vďaka malokarpatským jazdcom opäť pripravili lahodné ovocné Cold Brew.

Aby sme neboli ráno hladní, tak pre nás z Gallé pripravili raňajky vo forme vianočky so slaným karamelom.

Trať sme nechali na chalanov z BBR - majú toho najazdené dosť a vedia kade ísť. Cesta viedla cez Pezinok, Smolenice s ich krásnym zámkom, Buková, Plavecký Mikuláš až na televízny vysielač Dubník - taká malá slovenská Eifelovka.

Jednoznačný zážitok bol prechod cez vojenské lesy - krásna príroda, dobrý asfalt, veľmi príjemná jazda.

Predposlednou zastávkou bol Bufet pri jazere Vývrat. Užili sme si tam posledné slnečné lúče, najedli sa a vyštartovali sme smer Pezinok. Posledná zastávka: Mlsná Emma, kde nás už dobehli prvé kvapky. Tam presne vedia, ako má chutiť káva a dobrý koláčik.

Pre mňa to bola mimoriadna jazda nielen z dôvodu novej trasy a kamarátom z BBR, ale najmä kvôli tomu, že som išiel prvýkrát na veľkej motorke. Prechod zo skútra na veľkú moto mi síce chvíľu trval, ale stojí to za to.

Na záver sa chcem poďakovať spoluorganizátorom z Black Brew Riders - Adriánovi, Danovi, Jurovi, Šaňovi, ďalej Lukášovi a Marekovi z Gallé za raňajky a Tomášovi z Diamonds Roastery za super Cold Brew.

Teším sa na ďalšiu jazdu s vami ;-)


Ešte špeciálne poďakovanie patrí Jurovi za tento obraz:

ĎAKUJEM

Predchádzajúci príspevok Následujúci príspevok