Víkend so Slnkom pri Dunaji

27.Jun 2016, 18:53

35° stupňov v tieni, žiadny krém na opaľovanie, voľné cesty, fotoaparát v taške, plná nádrž a prázdne žalúdky. Úprimne, nevedel som, čo ma v tú krásnu sobotu čaká. Rozhodli sme sa vydať smer Hamuliakovo. Ešte sme tam neboli, je to pomerne blízko a chceli sme spoznať nové miesta. Najprv sme sa zastavili v Starej Tržnici na menšie osvieženie. Tam nás prekvapila Mária Terézia :).


Bez toho davu okolo je to oveľa lepšie.


Mobil máme všetci, ale koľkí z vás majú mobil a korunu? #outfitoftheweek

Cesty boli typické slovenské, ale nič nám nebránilo užívať si každý kilometer. Z každej strany sa na nás valila dobrá nálada, žiadni nervózni šoféri, iba vietor a pekné počasie. Pôvodne som plánoval ísť priamo do Hamuliakova, no zabudol som odbočiť, tak sme išli až do Šamorína.


Vietor bol silný, priezor nám pomáhal.

Keď sme prišli do Šamorína, hľadal som cestu k rieke. Išiel som len tak, až som narazil na perfektné miesto. Odstavili sme skúter a poprechádzali sa. Asi sa to dalo čakať, ale úprimne mi to nenapadlo, že je na Slovensku toľko kitesurferov. Ale aj o tom to je, navštevovať nové miesta a vidieť nové veci.

Aj tu panovala dobrá nálada. Mimochodom, kitesurferov bolo omnoho viac.

Zo Šamorína sme išli pomaly popri Dunaji až do Hamuliakova. Krásny výhľad.

Ďalej nás čakala cesta do Bratislavy a chuť naplniť si žalúdky niečím dobrým. Sme na burgre, čo vám budem písať. Rozhodli sme sa pre Roxor Burger Restaurant. Už som to tam niekoľkokrát navštívil a zatiaľ ma nesklamali. Dnes som tam išiel s úmyslom napísať aj menšiu recenziu. Je to malé miesto schované na Vysokej ulici v Bratislave, tu. Nájdete to ľahko.


Parkovanie autom by mohol byť problém. So skútrom to je ... :)

Prostredie je príjemné, obsluha je dobre naladená, je vidno, že ich tá práca baví. Ponuka je malá, avšak naznačuje to zameranie sa na kvalitu jednotlivých jedál. Radšej menej a poriadne. Rozhodol som sa pre Premium burger bez slaniny. Mne osobne slanina nevadí, no sem-tam môže preraziť chuť mäsa. Potešila ma prítomnosť poriadne štipľavej omáčky.



Vždy ma poteší, keď nemajú problém mi naliať pohár čistej vody.

Výsledok?



CityRider odporúča!

Mäso bolo šťavnaté, chutné a poctivo pripravené. Porcia je dostatočne veľká, jednoznačne odporúčam s hranolkami. Pri tomto jedle kuchár neexperimentoval, použil kvalitné suroviny a dal si záležať na super zážitku. Mal som ten burger od 3 rôznch kuchárov a ani jeden nebol iný, všetky si zachovali rovnakú kvalitu. Ten pocit, keď sa vám v ústach zmieša mäso, cheddar a nespečená cibuľka, je ako keď dosiahnete svoj životný úspech, keď ste sa rozhodli správne a dostali ste za to poriadnu odmenu. Neviem, či existuje niečo ako najlepší burger, no jednoznačne by som tento označil za môj najobľúbenejší v Bratislave doteraz.


Marek #cityrider #iamcityrider

Predchádzajúci príspevok Následujúci príspevok