Road to Chopok alebo El Banditos na výlete

16.Oct 2018, 19:30

Štatistika: 12 ľudí, 650 kilometrov, 5 padnutých motoriek,1 pád za jazdy, 3 poškriabané prilby, 3 nové tetovania a zopár opíc. Ako nám bolo? Jednoducho super.


Dlhšie ma presviedčali, aby som sa pridal na tento výlet. Nieže by som nemal chuť ísť, ale nechcel som ich zdržovať pomalou jazdou na skútri. Predsa len, skupina 11 ľudí, všetci motorky, k tomu jedno auto, jednoducho som výkonnostne nezapadal.


Ale tu sa presne ukázalo, aká vlastne motorkárska komunita je. Priateľská, ohľaduplná a hlavne veľmi presvedčivá. Filip, alias kuriér, z GreenExpress mi požičal jeho silnejší stroj, Honda PCX, s Leo Vince výfukom, Ľuboš vybavil prístelky na rezervovaných izbách, David ma uistil o kľudnej jazde a v tom momente mi došlo, že som súčasťou tejto výpravy.


Neobjavili sme nič nové, išli sme po známych cestách, zastavili sme sa v typických reštauráciách, no veľa z vás vie, že aj takéto otrepané trasy splnia účel a človek si to maximálne užije. Celý tento výlet bol pre mňa skôr o tom, že som ho strávil s ľudmi, s ktorými ma baví sa stretávať. V našom cieli, Wellnes Hotel Chopok, sme si oddýchli, načerpali energiu, podebatovali a vymýšľali ďalšie výlety.

Cesta domov sa niesla v trochu inom duchu. Mnohých čakali doma povinnosti, tak sa nahodilo rýchlejšie tempo. Trať sa čo najviac skrátila, niektorí sa aj odpojili, len aby boli doma skôr. To však neubralo na dobrej nálade. Menší problém nastal s barberovou motorkou. Detaily vás určite nezaujímajú, preto to skrátim na jednu vetu a to: odborná komisia v zložení Davida, Tomáša a Ľuboša, samozrejme za pomoci nás ostatných, to vyriešila a my sme sa mohli radovať, že na motorkách vieme nielen jazdiť, ale aj ich v prípade núdze opraviť.

Domov sme dorazili ešte za svetla, s úsmevmi na tvárach. Tak sme sa odfotili, navzájom si poďakovali a potriasli rukami. Život ide ďalej a my všetci sa tešíme na ďalšiu akciu.


PS: ak vás zaujíma, čo sme celý čas počúvali, vypočujte si našu el banditos pieseň ... https://open.spotify.com/track/2TxBoJ4vQvXjDFjXGMN...


#marekcityrider

Predchádzajúci príspevok Následujúci príspevok